divendres, 20 d’abril del 2012

5è aniversari Nou Barris

Aquest curs l'Escola Municipal de Música de Nou Barris ja compleix 5 anys de funcionament.
És una escola de molt recent formació, però amb professionals amb una llarga experiència dins del món docent, format per l'equip de la Fundació La Guineu.

Un dels trets diferenciadors d'aquesta escola inclou el treball de composicions anual que realitzen TOTS els alumnes del centre.

Al llarg del curs, cada alumne en el seu nivell composarà una peça inèdita, inspirada en alguna cançó que coneix, o en un sentiment, fotografia, objecte...
El tema és totalment lliure.
Cada alumne pot plasmar amb el seu instrument tot el que vulgui, ja siguin aspectes tècnics, interpretatius, rítmics... Hi ha molt diversos tipus de composicions.

Durant la primavera s'organitza la Setmana dels Compositors, on diàriament hi ha varis concerts durant els quals els alumnes interpreten les seves obres, cadascú amb el seu instrument. A més, el hall de l'escola és "empaperat" amb les partitures de totes aquestes obres i els dibuixos que les vulguin acompanyar.

Al final de curs s'edita el "llibre de composicions del curs", que recull totes aquestes partitures.


Per cel·lebrar aquest aniversari, i lligant amb tret identificatiu de la "Setmana de compositors", mireu aquest vídeo molt descriptiu on aquestes petites pianistes han composat el seu propi "Happy Birthday" amb variacions sobre temes pianístics coneguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada