divendres, 16 de març del 2012

L'onada de l'Oriol

L'Oriol és un petit estudiant de piano, que l'any passat va aprendre a tocar algunes cançons, utilitzant dits de les mans alternades.
Ara que ja té la mà una mica més gran, tot i que encara no està del tot formada, ja anem utilitzant més dits de cada mà per tocar les cançons. Tot i que el 5è dit encara no el fem servir gairebé mai.
Així doncs, a més d'aprendre cançons noves, l'Oriol està repassant cançons que ja sap de l'any passat, però ara que ell és més gran, ja les intenta tocar amb 1 sola mà.

Avui us ensenyem com treballem la cançó de la Onada, amb un petit afegit al final, simulant que ve una ola molt gran i fa caure el "surfista" que tenim sobre el teclat.



Fixeu-vos també com hem anat analitzant les notes a la partitura, ja que aquesta cançó té moltes alteracions accidentals. Les alteracions accidentals les anomenem "màscares" que modifiquen la nota que les porta. Així resulta que el SOL quan porta la màscara del sostingut es toca amb la tecla negra situada just al costat dret, sonant una mica més aguda. I el LA, quan porta la màscara del bemoll, es toca amb la tecla negra de just al costat esquerra, sonant més greu. Així hem observat que tant el SOL# com el LAb es toquen amb la mateixa tecla, és que això que en la partitura les hem encerclat amb el mateix color.




Una vegada hem tingut llegides i analitzades totes les notes que formen la cançó, la hem tocat al piano, intentant conservar com sempre la posició de la mà rodona.



Ara ja és el mateix alumne el que demana repassar cançons antigues però tocant-les amb una sola mà, i inventant petits acompanyaments amb l'altre mà (de moment simplement clusters en les notes llargues o silencis).

Seguirem treballant !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada