dissabte, 10 de març del 2012

La granota, el grill i la tempesta


La última cançó que ha treballar l'Oriol la va aprendre la setmana passada, i tracta d'un animalet petit i llefiscós: La granota.

És una cançó que treballa només amb 3 notes: DO-RE-MI, però combina graus conjunts i salt de 3a, a més de treballar a ritme de negres, blanques i silencis.



Hem aprofitat per tocar aquesta cançó amb cada mà (una vegada l'esquerra, una la dreta) i amb diferents digitacions (1-2-3, 2-3-4, intentant evitar 3-4-5).

POSICIÓ

Avui, que ja coneix millor la cançó, fem un pas més en el treball de la posició, utilitzant un recurs nou: la goma.

El recurs de la goma consisteix en posar una goma (o altres objectes) sobre el revers de la mà, obligant a mantenir la posició correcta ben estable mentre toquem la cançó. Es tracta que la goma no caigui. Si s'aconsegueix l'objectiu, l'alumne se la queda.
La idea inicial és que sigui una gominola, però si no en tenim, podem utilitzar una goma (que tampoc rellisca) i després canviar-la per xuxes, gominoles, tazos o qualsevol objecte atractiu pels nens. Originàriament era un caramel, però l'embolcall del caramel rellisca en mans tant petitones com les de l'Oriol.





REPÀS

L'Oriol aquestes darreres setmanes també ha estat repassant cançons anteriors, però amb alguna variació, ara que ja en sap més. Per exemple: la cançó del Grill, que la vam treballar en un anterior post (http://pianotastets.blogspot.com/2011/10/el-grill.html) ara ja la toca amb una sola mà. Fixeu-vos:





ACOMPANYAMENT


Finalment us mostrem també una altra de les darreres cançons apreses per l'Oriol, que ja combina melodia i acompanyament. Es tracta de la cançó titulada "La tempesta", que ell mateix anomena "El tro".



La mà dreta toca la melodia de la cançó, mentre que l'esquerra, en els moments de silenci, fa un cluster al registre greu, simulant un tro dins la tempesta.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada