divendres, 8 d’abril del 2011

Trobada de pianistes de les Terres de Ponent (2/3)

El darrer cap de setmana, concretament el dissabte 2 d'abril del 2011, va tenir lloc la III Trobada de pianistes de les Terres de Ponent, en aquesta ocasió a Cervera. Al llarg del dia es van poder sentir moltes composicions pianístiques del compositor hongarès Bela Bartok, a més de realitzar diverses activitats lúdiques. La jornada va començar al matí amb el concert de l'àlbum de Bartok "For Children" volum I, interpretat per alumnes de Balaguer, Cervera, Lleida, Mollerusa i Tàrrega, alternat amb 3 petites exposicions sobre la vida i obra del compositor, la seva vessant pedagògica i la música folklòrica.




Després d'aquest primer concert, tots els participants, alumnes i professors, es van dividir en grups per a realitzar una gimkana ludico-cultural pel centre històric de Cervera, realitzant diferents proves musicals fins a acabar tothom a la plaça de la Paeria on vam poder disfrutar d'un premi dolç conjunt.


Es va cel·lebrar un dinar de germanor i vam disfrutar d'un petit cafè/conferència, a càrrec de Carlos Calderon, entorn de les raons de Bartok alhora d'escriure l'àlbum "Per a infants" (eix vertebrador de la jornada).




Durant la tarda va tenir lloc el concert del 2n volum de Bartok "For Children", a càrrec d'alumnes de les mateixes escoltes/conservatoris, també alternant amb dues petites exposicions (sobre mètodes pedagògics i sobre l'estil musical de Bartok).









I es va tancar la jornada amb un petit concert del pianista Jordi Vilaprinyó i un petit berenar. El pianista ens oferí obres de Bartok (com les 6 danses populars romaneses, la Suite op. 14 i l'Allegro bárbaro) junt amb 2 obres de Taverna-Bech, inspirades en el mateix compositor (Suite catalana i Cançó del raval).

Gràcies a tots els participants i fins l'any vinent !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada