dimecres, 6 d’abril del 2011

Estudis tècnics: Dozen, Beyer i Czerny.

Avui us presentem 3 mètodes diferents per treballar estudis tècnics. Per a treballar correctament la tècnica cal cuidar molt bé la posició de la mà, practicar escales, arpegis i exercicis de desplaçament... I després, per integrar aquests exercicis tècnics a les peces del repertori musical, treballem ESTUDIS, que és un entremig de les 2 coses. Els estudis tècnics són petites peces musicals on es treballen dificultats tècniques concretes. La Laura, el Baldiri i la Margarita us ensenyaran 3 llibres diferents d'estudis, que són complementaris:

* Dozen a Day: són varis volums amb ordre creixent de dificultat, per treballar petits exercicis que van introduint aspectes tècnics molt variats (acords, salts d'octava, arpegis, pedalització, ornaments, glissando...). El llibre està classificat amb dotzenes, per anar treballant per blocs. Laura - Dozen Vol.II Grup II nº 12:

* Beyer: és un llibre amb un centenar de peces, amb dificultat creixent, que va des de tocar amb una sola mà sobre una nota repetida, a estudis amb diferents tonalitats, ritmes i extensions amb escales... Inclou també peces a 4 mans. Baldiri - Beyer nº 45:

* Czerny: el llibre pren el nom del compositor i n'hi ha molts diferents volums segons l'opus. Per a estudiants principiants, jo utilitzo principalment l'op. 599, que treballa amb forces tonalitats i tot i que al principi és progressiu, després tots els estudis són d'un nivell similar. Margarita: Czerny op. 599 nº 22

Podeu veure altres peces dels mateixos llibres, clicant sobre l'etiqueta: Czerny, Dozen o Beyer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada