dimecres, 14 d’abril del 2010

"L'àlbum de la joventut", de Schumann


La Laura està preparant una peça de l'Àlbum de la Joventut op. 68 de Robert Schumann, titulada originàriament "Weinlesezeit-fröhliche Zeit!", que traduïda literalment és "Temps de collita, temps de diversió!".

La interpretarà en la IIa Trobada de pianistes de les Terres de Ponent que es cel·lebrarà el dissabte 17 d'abril a l'Auditori Enric Granados de Lleida.






La Trobada de pianistes de les Terres de Ponent es va iniciar l'any 2009 a Mollerusa, amb més de 60 participants i amb un concert de cloenda per part de la pianista i pedagoga Ludovica Mosca. La temàtica central va ser l'obra de Haydn, ja que en el 2009 va cel·lebrar-se el 200 aniversari de la mort de Haydn.

Aquest any és la ciutat de Lleida l'amfitriona d'aquest esdeveniment. En aquesta ocasió, la temàtica gira entorn de l'aniversari dels 200 anys de naixement de dos grans compositors (sobretot pianísticament parlant): Chopin i Schumann.

La Jornada durarà tot el dia, començant amb interpretacions de peces de Schumann durant el matí, continuant amb peces de Chopin durant la tarda, i clourà amb un concert del pianista SCIPIONE SANGIOVANI, 2n premi del concurs Ricard Vinyes, 2n premi a Roma i 3r premi al Maria Canals, tot això el 2009.


















"Àlbum de la joventut" (opus 68), de Schumann, és una col·lecció de 43 peces que va escriure el compositor per ensenyar als seus alumnes, complementant el conjunt amb una sèrie de consells del propi mestre. Vegeu-ho en el vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada