dimarts, 3 de juliol del 2012

Un record per Brigitte Engerer...

Brigitte Engerer, cèlebre pianista francesa formada en l'escola russa i amb una brillant carrera internacional, ha mort el passat dissabte 23 de juny del 2012 (revetlla de Sant Joan) a París, als 59 anys.

Engerer, nascuda el 27 d'octubre del 1952 a Tuníssia, estava considerada una de les pianistes més virtuoses. Va fer el seu últim concert el passat 12 de juny del 2012, en el teatre dels Camps Elisis de París, 50 anys després de la seva primera actuació en la mateixa sala.

Als 17 anys, Brigitte va abandonar París després d'acceptar la invitació del Conservatori de Moscú per anar a estudiar allà, on un dels seus professors, Estasnislau Neuhaus, va alabar posteriorment "la perfecció de la seva tècnica i el seu sentit artístic".

 
La pianista va tocar amb l'Orquestra Filarmònica de Berlín, amb l'Orquestra de París sota la batuta de Daniel Barenboim i entre altres, amb la Filarmònica de Nova York dirigida per Zubin Mehta, dins d'una trajectòria que la portà a les principals ciutats del món. D'ella se'n destaca la seva "incansable recerca de la veritat musical" i la "infalibilitat dels seus dits".

L'artista francesa fou galardonada el 2011 amb el premi Victoria d'Honor de la música càssica pel global de la seva carrera, i comptava també amb el grau de Cavaller de l'Ordre Nacional de la Legió d'Honor i d'Oficial de l'Ordre de les Arts i les lletres.


Font d'informació: http://www.elmundo.es/elmundo/2012/06/23/cultura/1340455219.html

Més informació: http://www.eluniversal.com/arte-y-entretenimiento/musica/120624/murio-la-pianista-brigitte-engerer-virtuosa-formada-en-la-escuela-rusa



Personalment vaig conèixer-la, gaudint d'un concert seu i tenint l'honor de rebre'n classes a l'Academia Internacional de Niça, ara ja fa 11 anys.

Ella mateixa ens explica la seva història (en francès):



Petits extrets musicals tocant en una gira pel Brasil (en francès):

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada