dissabte, 26 de novembre del 2011

Treballem el "Caga tió"

Amb l'excusa d'anar preparant nadales, aquesta setmana l'Oriol ha recuperat la peça del "Caga tió" que ja va treballar una mica l'any passat (fent-ne una lectura i anàlisi de notes i ritmes).




Aquest any ja anem treballant aspectes més tècnics i auditius, dins del seu nivell i edat. Avui ens hem centrat molt en la posició rodona de la mà, que anomenem "la cova". Fixeu-vos qué bé que ho fa l'Oriol:



Després de tocar la peça seguint la partitura, hem analitzat la primera cèl·lula, la que correspon a la lletra "Ca-ga ti-ó" i la hem interioritzat i transportat a diferents tessitures del piano. Era el joc de fer cagar un tió més gran (tessitura greu) o més petit (tessitura aguda).






Després hem recordat que a la partitura aquesta primera cèl·lula de la cançó començava amb la nota RE, i l'Oriol ha localitzat i marcat en el piano diferents tecles "RE", des d'on tocaria aquest principi de la cançó.

Mireu com ho va marcant:



I ara toca la cèl·lula "Ca-ga ti-ó" en aquests diferents "RE", que simulen diferents tiós per anar fent cagar.






Fixeu-vos que hem anat fent esment contínuament a "la cova" per anar creant l'hàbit de col·locar correctament la mà.

Anirem augmentant progressivament el fragment de cançó interioritzada, i aprofitant el joc de diferents tessitures per treballar l'oïda a la vegada que anem repetint la cançó i recordant i assimilant la forma rodona de la mà (la cova).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada