dijous, 15 de setembre del 2011

L'Oriol comença el curs !


Avui l'Oriol ha reprès les classes de piano. Com que ara ja té cinc anys i aprofitant que ha passat un temps de vacances sense professora, començem a treballar aspectes més tècnics.

Avui la classe es centra en en joc del DO:

- busquem per tot el piano totes les tecles DO, fixant-nos amb els grups de 2 tecles negres. És un conceptes que ja sabia del curs passat, però ara el nivell d'exigència es centra en la correcció (no pot sonar cap més nota que el DO) i l'agilitat (cal trobar-los tots ben depressa).

- ara recorrem les tecles DO alternant les mans, és a dir, tocant un DO amb cada mà. Així treballem la lateralitat. Va molt bé que un DO s'aguanti fins que n'arribi un altre, així s'esperen i assegurem que siguin amb mans alternes.

- també ens fixem bé en com toquem la tecla DO: amb el dit rodó, amb totes les falangetes controlades, sense enfonsar cap nuset. Mireu que bé que ho fa l'Oriol !



- després escrivim, llegim i toquem "la cançó del DO", que només està formada per notes DO (majoritàriament d'índex 3, però també hi apareix una vegada el DO4 i una vegada el DO2). La cançó està formada per DO amb diferents ritmes, així repassem la durada de les blanques, les negres i les rodones.

- com a primer pas senyalarem al piano on és el DO4 i el DO2, però quan ja haguem practicat la cançó vàries vegades, el premi serà tocar-la sense senyalar les tecles.

- finalment la setmana vinent, si la cançó ja està assegurada i amb un ritme regular, la tocarem amb un acompanyament al piano, així s'haurà convertit en una peça a 4 mans.

De passada avui també hem practicat l'escriptura de la clau de sol.

Ara ja només falta repassar durant la setmana !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada