dimarts, 23 de febrer de 2010

Petit preludi BWV 925, de Bach


Aquest "Petit preludi" composat per Johann Sebastian Bach, forma part de l'Àlbum de Wilhelm Friedemann Bach, que és el fill gran de Bach.

És popularment conegut en el món dels pianistes l'Àlbum d'Anna Magdalena Bach, un recull de peçes que agradaven a l'esposa del gran compositor, i que van copiar en una llibreta. Actualment està editat i són les primeres obres barroques polifòniques que toquen els estudiants de piano.

Doncs bé, sembla que això de copiar peces en llibretes era més comú del que sembla (suposo que tant comú com ara és fer fotocòpies) i el fill gran de Bach, Wilhelm Friedemann, també tenia el seu propi àlbum.

Així doncs aquest "Petit preludi" en Re Major, catalogat dins l'obra general de J.S. Bach com a BWV 924, formava part d'aquell àlbum.

L'Héctor ens interpreta aquesta obra:Actualment aquesta peça forma part del llibre "Petits Preludis i fugues" de Bach i és una de les més difícils.

Com podeu observar la interpretació de les obres polifòniques és força complexe, ja que cal fer sentir les veus de l'obra destacant-les en diferents plans sonors.

Encara seguirem treballant aquest aspecte, intentant conservar millor la línia melòdica de cada una d'aquestes veus.

Però felicitem a l'Héctor, per tota la feina que ja ha fet, que no és poca !


Si voleu saber més del fill gran de Bach:

http://es.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Friedemann_Bach

http://www.filomusica.com/filo34/wfbach.html


Si voleu veure altres pianistes interpretant aquest petit preludi:

http://www.youtube.com/watch?v=s5SMnif2jNw

http://www.youtube.com/watch?v=KkSTLXk2TG4

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada