dimarts, 7 de febrer del 2012

Tàpies i la música


Ahir dilluns 6 de febrer del 2012, a la tarda, ens assabentàvem que l'artista català Antoni Tàpies va morir, a l'edat de 88 anys, deixant-nos un gran llegat escultòric i pictòric.

Des d'aquest blog volem retre un petit i modest homenatge, ja que en el món de les arts compartim una sensibilitat especial.

Per aquest motiu volem recordar una de les seves obres, que fa referència a la música com a llenguatge pur i de gran poder evocador: la seva pintura "Porta metàl·lica i violí".



Aquesta obra representa la bellesa espiritual i musical d'un objecte cacofònic, considerat antiestètic, com és una vella porta metàl·lica. Les franges horitzontals i paral·leles d'aquest objecte representen un camp llaurat, la terra, que juntament amb un violí vell se li dóna un caràcter espiritual, acompanyat d'una creu, símbol característic de tota obra tapiniana, que li confereix vida a lo inanimat.
Més informació: http://www.fundaciotapies.org/site/spip.php?article697

En motiu del seu decés, la fundació Antoni Tàpies farà dues jornades de portes obertes (avui i demà), perquè el gran públic pugui retre-li homenatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada