dimecres, 2 de juny del 2010

Fantasia-Impromptus de Chopin


La Montse interpreta la Fantasia-Impromptus op.66 de Chopin, a l'estudi de la Cristina. Gràcies per l'acollida i per tots els consells.

Aquesta Fantasia-Impromptus és una de les obres més conegudes de Chopin. És utilitzada en molts documentals d'aquests compositor, alhora que també apareix en pel·lícules com "Impromptu" (protagonitzada per Hugh Grant), "Perdidos en el desierto", en un capítol de la sèrie "Lost" (recenment estrenada la seva darrera temporada)...
La peça es caracteritza per una melodia de semicorxeres a la dreta, mentre l'esquerra toca tresets. Aquesta polirítmia provoca una sensació d'intestabilitat.

Està en tonalitat de do # menor (molt dramàtica), però en la seva part central modula a Re b M (el seu enharmònic). Realment aquestes tonalitats tenen una correspondència perfecte (dit planament, són les mateixes tecles) però s'utilitza per provocar un canvi de color en la música.

Podeu sentir la seva forma A-B-A molt clara, marcada pel canvi de tempo (primer Allegro agitato, després Moderato cantabile i retorn a l'inicial) i també pel canvi de to (més subtil).


És una obra que ens mostra molt bé el caràcter de la música de Chopin.

Diuen que és una obra posthuma, no perquè s'hagués trobat la partitura després de la mort del compositor, sinó perquè Chopin va demanar que no es publiqués, potser per la seva similitut amb el "Clar de lluna" de Beethoven.



Dedicat a l'Héctor, perquè tot li vagi tant bé com es mereix...

1 comentari:

  1. Felicitats Montse! música i sensibilitat a cada nota... t'animo a seguir treballant! i al meu estudi pots tocar sempre que vulguis.

    Una abraçada,

    Cristina

    ResponElimina