dijous, 28 de gener del 2010

"Mètode europeu de piano" de Fritz Emonts

Els alumnes de Nivell Elemental de piano del Conservatori de Música de Cervera han preparat la Integral del 1r volum del "Mètodeu europeu de piano" de Friz Emonts.

El concert d'una integral consisteix en tocar TOTES les peces que formen un llibre, en aquest cas el 1r volum del Mètode Europeu de Piano.



El "Mètode europeu de piano" és un conjunt de llibres escrits per a aprendre piano des del nivell bàsic. Les peces van adquirint més dificultat a mesura que s'avança el el llibre. Està basat en recopilar melodies d'arreu d'Europa, sobretot, per tal que els nens aprenguin a tocar cançons properes a les seves orelles, fàcils de recordar i que disfrutin molt. Es complementa amb tot de llibres temàtics per ampliar repertori (d'èpoques musicals, autors, piano a 4 mans...).



Fritz Emonts(1920-2003) és probablement un dels més influents pedagogs europeu de piano dels últims 60 anys, en primer lloc per la creació d'un mètode de piano a la dècada de 1950, a continuació, l'actualització d'aquest mètode per crear l'Escola Europea de Piano (publicada per Schott Musik) en la dècada de 1990 que inclou material de tot Europa, en reconeixement de la Comunitat Europea.


Aquest divendres 22 de gener de 2010 es va cel·lebrar al Conservatori de Música de Cervera la prèvia al concert (com un assaig general).

El concert tindrà lloc a Navarcles, el proper dissabte 30 de gener del 2010 a la tarda.

Podeu disfrutar d'algunes interpretacions:


La Margarita ens interpreta el "Carrilló", acompanyada per la directora:





Podeu observar la partitura d'aquesta "Dansa i cànon" que ens interpreta la Laura ampliant aquesta imatge:




També ens interpreta "Vals", "Bon dia" i "Hansel i Gretel":








Una altra Laura ens interpreta "Desfilada de la caravana" i "L'encantador de serps":






L'Alba ens interpreta el "Menuet" i "Scherzo", acompanyada per la directora:






La Laura ens interpreta les dues darreres peces del llibre: "Tango" i "Himne de l'alegria", per posar el punt i final al concert.






Clicant a l'etiqueta EMONTS (o ALUMNES) obtindreu més interpretacions de peces d'aquest llibre realitzades per altres alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada