dilluns, 27 de febrer del 2012

Lluitem per la bona música !

Avui us demanem què us sembla aquesta imatge per una campanya titulada "Salvem la música!"



Realment, la música de qualitat, amb matisos, musicalitat, expressivitat, riquesa harmònica... cada vegada és més difícil de trobar. Avui en dia ens comformem amb ritme i prou, "txumba-txumba" que deien abans.


Ara que, és normal, amb aquesta societat que tot ho volem tenir a l'instant, sense un treball aprofundit, dedicació i paciència...

Lluitem per tots els estils musicals, però de qualitat !!!

dijous, 23 de febrer del 2012

Concert a Nou Barris

El passat dilluns dia 20 de febrer del 2012, els alumnes de piano van tocar en concert. Cada intèrpret va escollir una de les peces del seu repertori per oferir-la al públic en aquesta ocasió.

Us mostrem els vídeos d'aquestes peces, alguns gravats en l'assaig anterior al concert, alguns en el mateix moment a l'auditori.

Esperem que us agradin !


Berta: Emonts nº 29 "Les oques":


Eloi: Emonts nº 30 "Swane River":


Noel: Emonts nº 41 "Menuet":


Maria: Emonts nº 49 "Vals":



Marta: Beyer Estudi nº 37 Piano tècnic:



Laia: Bach "Musette":



Andrea: Clementi Sonatina op. 36 nº 1 I temps:


Daniel: Clementi Sonatina op. 36 nº 1 III temps:

dilluns, 20 de febrer del 2012

Què en surt de barrejar un cotxe i un piano?

Uta Thomä, una empresària de Leipzig, ha combinat el piano de cua centenari Blüthner amb un Porsche 911. Aquest és el resultat obtingut:



El tablier està covert amb cuir negre, els comandament de l'automòbil esportiu harmonitzats amb les tecles del piano. L'instrument resultant té un dinamisme impressionant !!!

Font d'informació: http://aff-design.com/index.php?article_id=26&clang=1

divendres, 17 de febrer del 2012

Concert d'alumnes a Cervera

El passat divendres 10 de febrer del 2012, a la sala "Toldrà" del Conservatori de Música de Cervera va tenir lloc un concert d'alumnes de la professora Montse Talló.
Algunes de les obres que es van poder escoltar us les presentem en aquest post, junt amb altres gravacions dels assajos anteriors pel mateix concert.

Cal dir que alguna d'aquestes obres encara caldrà continuar-hi treballant, "donant vida a la partitura", consolidant el tempo, polint passatges tècnics... però que valorem molt positivament l'esforç i l'atreviment dels alumnes per presentar-se davant d'un públic a interpretar i mostrar el treball que realitzen amb el piano.

Laura B. - Emonts Mètode europeu 2n volum nº 28 "Adéu":


Margarita - Clementi Sonatina op. 36 nº 1 I temps:


Laura Ll. - Bach Petit Preludi en do menor "El llaüd":


Gerard: Mozart Sonatina nº 1, I temps:


Amalia i Francesc - Debussy "Petite Suite":
nº 1 "En bateau":


nº 3 "Menuet":


Laura R. - Mozart Simfonia nº 40 I mov (arranj. 4 mans):


Laura R. - Beethoven Sonata nº 14 III temps "Clar de lluna"

dimarts, 14 de febrer del 2012

Feliç Sant Valentí



Avui és el dia de Sant Valentí, el dia dels enamorats universal. Aquí a Catalunya és més nostrat el dia de Sant Jordi, però la societat consumista ens empeny a cel·lebrar-ho també. De fet, l'amor és un sentiment que caldria cel·lebrar-lo cada dia de l'any.

Ens sumem doncs al sentiment de la jornada, especialment dedicat als adolescents estudiants de piano.



Per cel·lebrar-ho amb una manualitat, prenem la idea de la Joy (http://colorinmypiano.com/2012/01/30/piano-valentine-craft-printable-tutorial/) i us proposem construir un piano especial pel dia d'avui o pel dia que cel·lebreu els enamorats.


divendres, 10 de febrer del 2012

Super Mario Bros (2a part)


Avui el Dani us presenta part del treball que ha estat fent aquest primer quadrimestre de curs.

En un anterior post (http://pianotastets.blogspot.com/2011/11/super-mario-bros.html) havíem publicat una versió de la B.S.O. del vídeojoc Super Mario Bros (vídeo i partitura).

El Dani es va atrevir a treballar la peça, de gran dificultat tècnica degut a la seva velocitat, ritmes asincopats i dobles notes (3eres i 6es paral·leles).

Tot i així, avui us presentem una gravació de la música d'aquest clàssic dels videojocs, perquè tothom que vulgui s'animi a tocar-la.




Podeu veure'n la partitura a: http://img.docstoccdn.com/thumb/orig/26028410.png

dimarts, 7 de febrer del 2012

Tàpies i la música


Ahir dilluns 6 de febrer del 2012, a la tarda, ens assabentàvem que l'artista català Antoni Tàpies va morir, a l'edat de 88 anys, deixant-nos un gran llegat escultòric i pictòric.

Des d'aquest blog volem retre un petit i modest homenatge, ja que en el món de les arts compartim una sensibilitat especial.

Per aquest motiu volem recordar una de les seves obres, que fa referència a la música com a llenguatge pur i de gran poder evocador: la seva pintura "Porta metàl·lica i violí".



Aquesta obra representa la bellesa espiritual i musical d'un objecte cacofònic, considerat antiestètic, com és una vella porta metàl·lica. Les franges horitzontals i paral·leles d'aquest objecte representen un camp llaurat, la terra, que juntament amb un violí vell se li dóna un caràcter espiritual, acompanyat d'una creu, símbol característic de tota obra tapiniana, que li confereix vida a lo inanimat.
Més informació: http://www.fundaciotapies.org/site/spip.php?article697

En motiu del seu decés, la fundació Antoni Tàpies farà dues jornades de portes obertes (avui i demà), perquè el gran públic pugui retre-li homenatge.

dilluns, 6 de febrer del 2012

divendres, 3 de febrer del 2012

Concert de piano a 6 i 8 mans

Dimarts vinent dia 7 de febrer del 2012, a l'auditori de l'Escola Municipal de Nou Barris, a Barcelona, tindran lloc 2 concerts d'instruments, entre els quals es podran sentir vàries peces de piano a 6 i 8 mans.

Després d'uns mesos de treball, cada grup, format per 3 o 4 components, s'ha buscat un nom i ens oferirà una o dues peces de les treballades.

Us n'avancem un petit tastet:

"Les tresets", és el grup format per la Lucia, la Cristina i la Júlia:

Les tresets - L'elefant i el ratolí


Les tresets - Negretes


"Les 4 claus de sol" és el grup de 4 pianistes format per l'Anna, la Blanca, la Laia i el Dani.

Les 4 claus de sol - Siyahamba


Les 4 claus de sol - Easy Rock


També podrem escoltar del grup "El piano D.A.M.", format pel David, l'Àlex i la Marina, que ens oferiran les primeres peces del recull "Mini Jazz". Podeu recordar-los visitant el "post":
http://pianotastets.blogspot.com/2011/10/mini-jazz-6-mans.html